Medewerkers

Johan Elsen 
Directeur

Ik heb ruim 15 jaar ervaring in de sector van de ontwikkelingssamenwerking.

Met een marketing- en management-achtergrond (o.a. Vlerick Management School) ging ik in 1999 aan de slag bij Oxfam, waar ik o.a. Oxfam-Fairtrade cvba uitbouwde en mee de fairtrade-gemeenten op de rails zette.

Van 2006 tot 2013 bouwde ik de NGO Light for the World uit in België, binnen een Europees netwerk.

Sinds 2013 sta ik aan het hoofd van Oikocredit België.

 Silhouet

Margareta Van den Eynde

Door verantwoordelijk om te gaan met mijn omgeving en duurzame initiatieven te steunen, wil ik mijn steentje bijdragen aan een betere wereld.

Het is fijn om deel uit te maken van een organisatie die mensen in het Zuiden de kans geeft om hun droom te verwezenlijken en zo een waardig bestaan op te bouwen.

Sien klein.jpg

Sien Vergracht

Ruim 10 jaar was ik onderwijzeres, juf Sien van het vierde leerjaar. In de lessen die ik gaf en ook in mijn persoonlijk leven, werd de focus op duurzaamheid steeds belangrijker. Daarom volgde ik het postgraduaat duurzame ontwikkeling over de 17 SDG's van de Verenigde Naties. Hierna ging ik bij Oikocredit vzw aan de slag.
Dankzij Oikocredit kan ik meewerken aan het bereiken van de SDG's, want ook met ons spaargeld kunnen we ervoor zorgen dat iedereen, overal op aarde, een goed leven heeft. Laat ons zo samenleven, dat we nog lang kunnen genieten van onze mooie planeet!