Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

Cygni Energy Pvt. Ltd - Zonne-energieoplossingen voor off-grid plattelandsgebieden in India

Cygni Energy Pvt. Ltd

Zonne-energieoplossingen voor off-grid plattelandsgebieden in India

India

Groen

Het bevorderen en/of ondersteunen van milieubescherming. Bijvoorbeeld een biologische landbouwcoöperatie.

Cygni Energy Pvt. Ltd (Cygni) ontwerpt, produceert en verkoopt zonne-energie-installaties en back-up-oplossingen voor huishoudens op het platteland en stedelijke consumenten. Het bedrijf levert ook zonne-energieoplossingen voor op daken én beheert grootschalige zonne-energieprojecten.

Meer dan 300 miljoen Indiërs hebben geen toegang tot elektriciteit en een groot deel van hen woont op het platteland. Deze huishoudens zijn afhankelijk van, bijvoorbeeld, kerosine voor verlichting en dieselgeneratoren voor elektriciteit. Decentrale hernieuwbare-energiebronnen, en zonne-energie in het bijzonder, vormen een goed alternatief in deze gebieden, die waarschijnlijk niet op korte termijn zullen worden aangesloten op het elektriciteitsnet.

Cygni is gevestigd in Hyderabad en is actief in verschillende staten, zoals Rajasthan, Telangana, Tamilnadu en Assam. Naast een team voor Research and Development (R&D), heeft het bedrijf ook een fabriek waar zonne-energiesystemen worden geproduceerd.

Door betaalbare toegang tot energie te bieden heeft Cygni een positieve impact op de levens van duizenden mensen in afgelegen plattelandsgebieden. Bovendien bevordert en verbetert toegang tot energie ook gendergelijkheid, vrouwenemancipatie, productiviteit, openbare veiligheid, onderwijs en gezondheidszorg.

Cygni Energy Pvt. Ltd is sinds 2017 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF