Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

Punam Energy Private Limited - Energie voor plattelandsgemeenschappen in India

Punam Energy Private Limited

Energie voor plattelandsgemeenschappen in India

India

Green

Promotes and/or supports the protection of the environment. An example of this is an organic farming cooperative.

De sociale onderneming Punam Energy Private Limited (PEPL) is in 2009 opgericht in Kolkata. Het is de commerciële arm van de ngo SwitchON. Deze lokale ngo creëert toegang tot duurzame bestaansmogelijkheden voor achtergestelde mensen via bewustwording, capaciteitsopbouw en innovatie.

PEPL levert gedecentraliseerde energieoplossingen aan achtergestelde huishoudens en instellingen via een assortiment van zonne-energieproducten zoals ledlampen, huisverlichtings- en verwarmingssystemen, omvormers, straatverlichting, kooksystemen, KW-installaties voor huishoudens en instellingen, televisies, computers, kleine netwerken en irrigatiesystemen. Al deze producten worden onder de naam ONergy verkocht. PEPL heeft via deze producten al een positieve impact gehad op 250.000 mensen op het platteland van India.

PEPL heeft een unieke full service distributie-infrastructuur opgezet via zogenaamde Renewable Energy Centres (REC's) waarin technologie, financiering en lokale organisaties samenkomen om tegemoet te komen aan de wensen en ambities van de begunstigden. De REC's worden gecoördineerd door een netwerk van ervaren lokale ondernemers en maken gebruik van bestaande netwerken van lokale ngo's, zelfhulpgroepen en microfinancieringsinstellingen (MFI's). De REC's beheren het gehele distributieproces en bieden begunstigden training, onderhoud en financiering, de ontbrekende schakel op het platteland.

PEPL gaat de financiering van Oikocredit gebruiken als werkkapitaal voor het uitbreiden van activiteiten op het platteland van India en energie te leveren aan meer lokale gemeenschappen die niet aangesloten zijn op het elektriciteitsnet.

Punam Energy Private Limited (PEPL) is sinds 2016 een partner van Oikocredit.

Download this project as a PDF