Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

Cooperativa de Ahorro y Crédito Cooprogreso Ltda - Ondersteuning voor een maatschappelijk verantwoordelijke spaar- en kredietcoöperatie

Cooperativa de Ahorro y Crédito Cooprogreso Ltda

Ondersteuning voor een maatschappelijk verantwoordelijke spaar- en kredietcoöperatie

Ecuador

Cooperativa de Ahorro y Crédito Cooprogreso Ltda (COOPROGRESO) is een gereguleerde spaar- en kredietcoöperatie die in 1969 is opgericht in de stad Pomasqui, in de provincie Pichincha. Met een netwerk van achtien filialen en meer dan 45.000 actieve leners (2014) is COOPROGRESO één van de grootste gereguleerde coöperaties in Ecuador.

Hoewel COOPROGRESO actief is op een zeer competitieve stedelijke markt, lukt het de organisatie een stabiele groei vast te houden zonder daarbij haar maatschappelijke verantwoordelijkheid uit het oog te verliezen.

Vanwege de overmatige schuldenlasten onder leningnemers, is COOPROGRESO aan de slag gegaan met het bewaken van de kwaliteit van haar portfolio door voor elke doelgroep de juiste lening te ontwikkelen en door het risicobeheer te versterken.

Cooperativa de Ahorro Crédito y Cooprogreso Ltda is sinds 2015 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF