Beleggen bij Oikocredit staat gelijk aan duurzaam investeren : economisch rendabel én met een zeer groot sociaal en ecologisch rendement!

Beleg ethisch

Meer informatie
Meer informatie

Asóciacion Proyecto Aldea Global - Koffie, gemeenschapszin en gendergelijkheid

Asóciacion Proyecto Aldea Global

Koffie, gemeenschapszin en gendergelijkheid

Nicaragua

Fairtrade

Het handelen in fairtrade gecertificeerde producten. Bijvoorbeeld een boerencoöperatie die gezamenlijk hun cacao verkoopt aan een fairtrade-organisatie.

Groen

Het bevorderen en/of ondersteunen van milieubescherming. Bijvoorbeeld een biologische landbouwcoöperatie.

Asociación Proyecto Aldea Global is een vereniging van kleine koffieboeren in de regio Jinotega in Nicaragua. Aldea Global heeft succesvolle projecten uitgevoerd op het gebied van voedselveiligheid, natuurlijke bronnen, krediet en export.

Leden van Aldea Global kunnen profiteren van veel ondersteuningsprogramma's: financiële training, gemeenschapsopbouw, onderwijsfinanciering en projecten gericht op gendergelijkheid, een van de kernwaarden van de organisatie. Zo moet bijvoorbeeld ten minste 40% van de algemene vergadering bestaan uit vrouwen. De vereniging helpt vrouwen ook bij de juridische stappen die genomen moeten worden om hen landeigenaar te maken van hun eigen stukje land - op dit moment is ongeveer 85% van het land nog steeds in handen van mannen.

Aldea Global heeft strategische allianties opgezet met koffie-importeurs in de VS en Europa, en is inmiddels een bekende speler op de internationale koffiemarkt.

Asociación Proyecto Aldea Global is sinds 2007 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF