Je spaargeld op een duurzame manier beleggen

Bouw mee aan faire landbouw- en hernieuwbare energieprojecten in het Zuiden

Je spaargeld op een duurzame manier beleggen

Ontdek meer
Ontdek meer

Je spaargeld op een duurzame manier beleggen

Een belegging met een fair, sociaal en ecologisch rendement

Al meer dan 40 jaar biedt Oikocredit kansen aan ondernemende mensen in het Zuiden. Positieve sociale en ecologische impact creëren is onze voornaamste drijfveer en motivatie. Als je bij ons investeert, beleg je je geld ethisch in projecten met een economisch, sociaal en ecologisch doel.

Beleggen bij Oikocredit betekent dat je investeert in coöperatieve aandelen. Je kan je spaargeld op een duurzame manier beleggen door mensen in ontwikkelingslanden een toekomst te bieden dankzij onze microkredieten. Zelf hou je er een jaarlijks rendement aan over en bovendien is het fiscaal aftrekbaar.

Als investeerder kan je er zeker van zijn dat je geld organisaties financiert die mensen een kans geven een beter leven op te bouwen. Je geeft kansarme regio's in het Zuiden toegang tot hernieuwbare energie en je werkt zo mee aan de klimaatdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Investeren in mensen

Jaarlijks wil Oikocredit wereldwijd extra kapitaal ophalen om 5.000 bijkomende families te helpen: we willen het mogelijk maken dat zij in goede omstandigheden kunnen leven en werken. Deze droom kunnen wij enkel waarmaken dankzij jouw belegging. Concreet kan je met een investering van 250 euro drie jaar lang op een duurzame manier licht en elektriciteit brengen in het huis van een gezin. In landen waar de zon het hele jaar ondergaat om 18 uur, maakt dat een wereld van verschil: kinderen kunnen ongehinderd hun huiswerk maken na schooltijd, terwijl hun ouders gezond en comfortabel kunnen werken en het huishouden doen.

Wil je graag meer weten?
Download hieronder onze brochure en ontdek hoe jij duurzaam kan beleggen!
 

Download