Je spaargeld klimaatvriendelijk beleggen?

Groen investeren

Je spaargeld klimaatvriendelijk beleggen?

Ontdek meer
Ontdek meer

Je spaargeld klimaatvriendelijk beleggen?

Klimaatvriendelijk investeren van je spaargeld 

Je spaargeld meer doen opbrengen dan op je spaarboekje en tegelijk investeren in duurzame landbouw- en energieprojecten in het Zuiden? Dat kan dankzij het microkrediet van Oikocredit.

Dat kan dankzij het microkrediet van Oikocredit. Hiermee ontvangen kansarme groepen uit rurale gebieden een kleine financiering, die hen helpt toegang te krijgen tot financiële diensten en tot elektriciteit. Je geeft er mensen die in kansarmoede leven een duwtje in de rug en brengt projecten onder de aandacht die specifiek door kansarme vrouwen gedragen worden.

 “Krediet kunnen opnemen is een mensenrecht” vindt ook winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede M. Yunus. Vaak is een lening van €100 à €500 in ontwikkelingslanden al voldoende om een rendabele economische activiteit op te starten. Microkrediet of kleine leningen, alle beetjes helpen.

Een fair, sociaal en ecologisch rendement

Je investeert in mensen, maar ook ecologisch draag je zeker en vast je steentje bij. Je investeert in landbouwprojecten en hernieuwbare energieprojecten. Door grootschalig te investeren in projecten van 100% hernieuwbare, groene energie in ontwikkelingslanden, engageert Oikocredit zich ten volle in de strijd tegen de klimaatverandering.

We financieren daarnaast rurale microfinancieringsinstellingen en landbouworganisaties. De coöperaties van boeren die zich samen organiseren trachten zo hun lokale economische leefbaarheid te versterken en te genieten van collectieve voorzieningen. 

Je geld komt terecht waar het hoort

Beleggen bij Oikocredit zorgt voor een eerlijke financiële opbrengst. Bovendien ben je zeker dat het geld dat je investeert daadwerkelijk op de juiste plaats en bij de juiste mensen terechtkomt.

Naast een eerlijke financiële opbrengst mag je van ons ook verwachten dat dit je een fiscaal voordeel oplevert. Je kan dit fiscaal aftrekken en je betaalt geen in- of uitstapkosten. Bovendien keren we jaarlijks een stabiel dividend uit.

Mijn Oikocredit

Investeer vandaag nog en help een familie drie jaar lang aan duurzame energie. 

Wil je weten wat je kan verwachten en welke garanties we bieden?
Download hieronder onze brochure voor nóg meer info!
 

Download