De kinderen van deze Indiase vrouwengroep kunnen nu naar school in plaats van te gaan vissen

Beleggen met het hoogste sociale rendement

Ontdek meer
Ontdek meer

Beleggen met het hoogste sociale rendement

Een lening voor de Indiase vrouwengroep Ma Mangala 

De non-profit microfinancieringsinstelling Swayamshree Micro Credit Services in de Indiase deelstaat Orissa richt zich op vrouwen in sociaal achtergestelde posities met een laag inkomen.

Swayamshree Micro Credit Services

Deze microfinancieringsinstelling wil bijdragen aan het verminderen van discriminatie van vrouwen door ze ondernemersvaardigheden bij te brengen.

Swayamshree werkt met andere lokale instellingen en een kredietbureau samen door onderling informatie te delen om te voorkomen dat klanten met een overmatige schuldenlast worden opgezadeld.

Oikocredit ondersteunt deze microfinancieringsinstelling vanuit haar focus op vrouwen in kansarme posities. Samen hebben de organisaties zich verbonden aan de klantbeschermingsbeginselen.

Kokosvezels

De leden van vrouwengroep Ma Mangala in het vissersdorp Jagulei Padar spinnen kokosvezel tot touwen. Die worden direct verkocht of ze verven ze en weven er matten van om meer geld te verdienen.

De vrouwen hebben een lening bij Swayamshree genomen om er een handmatige spinmachine mee te kunnen kopen. Ze overwegen een elektrische machine te kopen waarmee ze hun productiviteit nog meer kunnen verhogen.

Het heeft hun werk en hun leven een stuk makkelijker gemaakt. Zoals een van de vrouwen zegt: "Voordat we de lening hadden zouden we onze kinderen eropuit sturen om te gaan vissen, nu sturen we ze naar school."

Een belegging met een fair, sociaal en ecologisch rendement

Al meer dan 40 jaar biedt Oikocredit kansen aan ondernemende mensen in het Zuiden. Positieve sociale en ecologische impact creëren is onze voornaamste drijfveer en motivatie. Als je bij ons investeert, beleg je je geld ethisch in projecten met een economisch, sociaal en ecologisch doel.

Beleggen bij Oikocredit betekent dat je investeert in coöperatieve aandelen. Je kan je spaargeld op een duurzame manier beleggen door mensen in ontwikkelingslanden een toekomst te bieden dankzij onze microkredieten. Zelf hou je er een jaarlijks rendement aan over en bovendien is het fiscaal aftrekbaar.

Als investeerder kan je er zeker van zijn dat je geld organisaties financiert die mensen een kans geven een beter leven op te bouwen. Je geeft kansarme regio's in het Zuiden toegang tot hernieuwbare energie en je werkt zo mee aan de klimaatdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Investeren in mensen

Jaarlijks wil Oikocredit wereldwijd extra kapitaal ophalen om 5.000 bijkomende families te helpen: we willen het mogelijk maken dat zij in goede omstandigheden kunnen leven en werken. Deze droom kunnen wij enkel waarmaken dankzij jouw belegging. Concreet kan je met een investering van 250 euro drie jaar lang op een duurzame manier licht en elektriciteit brengen in het huis van een gezin. In landen waar de zon het hele jaar ondergaat om 18 uur, maakt dat een wereld van verschil: kinderen kunnen ongehinderd hun huiswerk maken na schooltijd, terwijl hun ouders gezond en comfortabel kunnen werken en het huishouden doen.

Wil je graag meer weten?
Download hieronder onze brochure en ontdek hoe jij duurzaam kan beleggen!
 

Download