Bouw je mee aan hernieuwbare energie in het Zuiden?

Beleggen met een zeer hoog sociaal en ecologisch rendement en een fair rendement voor jou

Ontdek meer
Ontdek meer

vBouw je mee aan hernieuwbare energie voor het Zuiden?

De hernieuwbare energie ontwikkelingsdoelstelling van Oikocredit

De komende jaren zal de vraag naar energie vooral in het Zuiden sterk stijgen. Om die vraag op te vangen zonder verdere negatieve gevolgen voor het klimaat, is het van groot belang dat rijke landen helpen investeren in hernieuwbare energie in ontwikkelingslanden.

Een belegging met een fair, sociaal en ecologisch rendement

Beleggen bij Oikocredit betekent dat je investeert in coöperatieve aandelen. Je kan je spaargeld op een duurzame manier beleggen door mensen in ontwikkelingslanden een toekomst te bieden dankzij onze microkredieten. Zelf hou je er een jaarlijks rendement aan over en bovendien is het fiscaal aftrekbaar.

Als investeerder kan je er zeker van zijn dat je geld organisaties financiert die mensen een kans geven een beter leven op te bouwen. Je geeft kansarme regio's in het Zuiden toegang tot hernieuwbare energie en je werkt zo mee aan de klimaatdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Investeren in mensen

Al meer dan 40 jaar biedt Oikocredit kansen aan ondernemende mensen in het Zuiden. Positieve sociale en ecologische impact creëren is onze voornaamste drijfveer en motivatie. Onze investeerders kunnen hun geld ethisch beleggen in projecten met een economisch, sociaal en ecologisch doel.

Jaarlijks wil Oikocredit wereldwijd extra kapitaal ophalen om 5.000 bijkomende families te helpen en te 'laten stikken': we willen het mogelijk maken dat zij in goede omstandigheden kunnen leven en werken. Deze droom kunnen wij enkel waarmaken dankzij jouw belegging. Concreet kan je met een investering van 250 euro drie jaar lang op een duurzame manier licht en elektriciteit brengen in het huis van een gezin. In landen waar de zon het hele jaar ondergaat om 18 uur, maakt dat een wereld van verschil: kinderen kunnen ongehinderd hun huiswerk maken na schooltijd, terwijl hun ouders gezond en comfortabel kunnen werken en het huishouden doen.

Wil je graag meer weten?
Download hieronder onze brochure en ontdek hoe jij duurzaam kan beleggen!

Download