Helen kan nu haar klanten beter bedienen in haar naaiatelier in Ghana

Beleggen in duurzame landbouw- en hernieuwbare energieprojecten in het Zuiden

Ontdek meer
Ontdek meer

Beleggen in duurzame landbouw- en hernieuwbare energieprojecten in het zuiden

Het verhaal van Helen

Helen heeft een naaiatelier in een klein dorpje in Ghana

Gelukkig heeft ze heel veel werk, maar door gebrek aan elektriciteit was Helen tot voor kort verplicht te stoppen met haar stikwerk wanneer het donker werd. Soms werkte ze toch door bij een petroleumlamp, maar dat was slecht voor haar gezondheid én voor de kwaliteit van haar werk.

Tot er in het voorjaar van 2017 een energiepakket geïnstalleerd werd van PEG, een partner van Oikocredit. PEG levert gedecentraliseerde energieoplossingen aan minder bevoordeelde huishoudens en zelfstandigen via een assortiment van zonne-energieproducten.

Op het dak van Helens atelier ligt nu een zonnepaneel dat elektriciteit levert aan de lampen en ventilator. Helen: “Nu  we kunnen doorwerken wanneer het donker wordt, kan ik meer klanten stipt bedienen. Gedaan met de ongezonde walm van de petroleumlampen. Deze zonne-energie is bovendien goedkoper dan petroleum én we hebben nu ook een radio op zonne-energie: dat maakt ons naaiwerk des te aangenamer!”

Een belegging met een fair, sociaal en ecologisch rendement

Al meer dan 40 jaar biedt Oikocredit kansen aan ondernemende mensen in het Zuiden. Positieve sociale en ecologische impact creëren is onze voornaamste drijfveer en motivatie. Als je bij ons investeert, beleg je je geld ethisch in projecten met een economisch, sociaal en ecologisch doel.

Beleggen bij Oikocredit betekent dat je investeert in coöperatieve aandelen. Je kan je spaargeld op een duurzame manier beleggen door mensen in ontwikkelingslanden een toekomst te bieden dankzij onze microkredieten. Zelf hou je er een jaarlijks rendement aan over en bovendien is het fiscaal aftrekbaar.

Als investeerder kan je er zeker van zijn dat je geld organisaties financiert die mensen een kans geven een beter leven op te bouwen. Je geeft kansarme regio's in het Zuiden toegang tot hernieuwbare energie en je werkt zo mee aan de klimaatdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Investeren in mensen

Jaarlijks wil Oikocredit wereldwijd extra kapitaal ophalen om 5.000 bijkomende families te helpen: we willen het mogelijk maken dat zij in goede omstandigheden kunnen leven en werken. Deze droom kunnen wij enkel waarmaken dankzij jouw belegging. Concreet kan je met een investering van 250 euro drie jaar lang op een duurzame manier licht en elektriciteit brengen in het huis van een gezin. In landen waar de zon het hele jaar ondergaat om 18 uur, maakt dat een wereld van verschil: kinderen kunnen ongehinderd hun huiswerk maken na schooltijd, terwijl hun ouders gezond en comfortabel kunnen werken en het huishouden doen.

Wil je graag meer weten?
Download hieronder onze brochure en ontdek hoe jij duurzaam kan beleggen!
 

Download