Ook al eens gedacht aan...

Behalve een (eenmalige) investering biedt Oikocredit België je een aantal mogelijkheden aan waar een groeiend aantal vennoten gebruik van maken. Misschien zit er ook iets voor je bij?

Een doorlopende opdracht

Vele investeerders laten hun investering maand na maand groeien. Daartoe starten ze een doorlopende opdracht op, waarmee ze maandelijks een of meerdere nieuwe aandelen kopen.  

Op die manier sla je twee vliegen in een klap: je legt voor jezelf een mooi spaarpotje aan en je maakt voor nog meer mensen in het globale Zuiden mogelijk in hun eigen toekomst te investeren. 

Een rekening voor je kleinkinderen

Wist je dat steeds meer grootouders een aandeelhoudersrekening starten op naam van hun kleinkinderen? Zo kan je voor hen een spaarpotje aanleggen dat niet alleen bijdraagt aan de toekomst van je (klein)kind, maar ook aan die van de wereld waarin hij of zij zal leven.

Hoe doe je dat? Via dit formulier kan je aangeven voor wie je een rekening wil openen en welk bedrag je wil schenken. Daarna stort je het gewenste bedrag op ons rekeningnummer met vermelding van de naam van je kleinkind in de vrije mededeling. We bezorgen je een uittreksel ‘op kindermaat’, met meer info over wat Oikocredit doet, specifiek voor kinderen in het globale Zuiden. Je kan hen alvast ook onze brochures bezorgen: voor kinderen "Oikocredit uitgelegd" en voor tieners of volwassenen "Oikocredit in een notendop"

Aandelen cadeau geven

Je kan een aandeel van Oikocredit cadeau geven. Met een cadeau-belegging van €50 (of meer) maak je iemand blij in jouw omgeving én creëer je kansen voor ondernemende mensen in het Zuiden. Via dit formulier kan je een cadeau geven. 

Aandelen als geschenk

Heb je binnenkort iets te vieren (een jubileum, een huwelijk,..) en je wenst iets anders te ontvangen dan de gebruikelijke bloemen en boeken? Vraag je gasten om je een aandeel cadeau te doen! Geef je gasten het rekeningnummer van Oikocredit België: BE76 5230 8075 4595 en laat hen in de mededeling jouw naam vermelden.

Nalaten

Je kan ook Oikocredit opnemen in je testament. In dat geval blijft je geld ook na je overlijden duurzaam geïnvesteerd in de projecten van Oikocredit.  Wil je hierover graag meer informatie? Contacteer Johan Elsen op 0473 83 71 45.

Een gift

Oikocredit geeft geen giften aan projecten in het globale Zuiden, maar werkt via financiering van projecten. Toch is ook je gift bij ons van harte welkom. Met jouw geld kunnen we namelijk meer aandacht krijgen voor ons werk, waarmee we weer meer mensen kunnen helpen.

Je gift kan je overschrijven op de rekening van Oikocredit België vzw, BE05 7895 4891 9075 (BIC GKCCBEBB), met vermelding ‘gift’. Wens je dat je gift wordt gebruikt voor leningen in het globlae Zuiden? Dat kan ook. Als je schenkt met de vermelding 'Gift Duurzaam Belegd’, dan beleggen wij jouw geld in aandelen van Oikocredit.

Je kan er ook voor kiezen om je dividend al dan niet gedeeltelijk als gift aan Oikocredit te schenken.

Geïnteresseerd?

Contacteer ons vrijblijvend voor meer inlichting over de mogelijkheden: mail of bel naar Johan Elsen, jelsen@okocredit.org, tel. 0473 83 71 45.

Neem contact met ons op