Ook al eens gedacht aan....

Behalve een (eenmalige) investering biedt Oikocredit België u een aantal mogelijkheden aan waar een groeiend aantal vennoten gebruik van maken. Misschien zit er ook iets voor u bij ?

Een bestendige opdracht

Vele investeerders laten hun investering maand na maand groeien. Daartoe starten ze een bestendige opdracht op, waarmee ze maandelijks een of meerdere nieuwe aandelen kopen.  

Op die manier slaat u twee vliegen in een klap : u legt voor uzelf een mooi spaarpotje aan en u maakt  voor nog meer mensen in ontwikkelingslanden mogelijk in hun eigen toekomst te investeren. 

Een gift

Oikocredit geeft geen giften aan projecten in ontwikkelingslanden, maar werkt via financiering van projecten. Toch is ook uw gift bij ons van harte welkom. Met uw geld kunnen we namelijk meer aandacht krijgen voor ons werk, waarmee we weer meer mensen kunnen helpen.

Uw gift kan u overschrijven op de rekening van Oikocredit België vzw, BE05 7895 4891 9075 (BIC GKCCBEBB), met vermelding ‘gift’. Wenst u dat uw gift wordt gebruikt voor leningen in ontwikkelingslanden? Dat kan ook. Als u schenkt met de vermelding 'Gift Duurzaam Belegd’, dan beleggen wij uw geld in aandelen van Oikocredit.

U kan er ook voor kiezen om uw dividend al dan niet gedeeltelijk als gift aan Oikocredit te schenken.

Een rekening voor uw kleinkinderen

Wist u dat steeds meer grootouders een bijkomende belegging starten op naam van hun kleinkinderen? Zo kan u voor hen een spaarpotje aanleggen dat niet alleen bijdraagt aan de toekomst van uw (klein)kind, maar ook die van de wereld waarin hij of zij zal leven.

Een aandeelhoudersrekening openen voor uw kleinkinderen is eenvoudig: u schrijft hen in via het formulier op onze website, en u stort het gewenste bedrag op ons rekeningnummer. U kan ervoor kiezen om uw eigen adres- en e-mailgegevens in te vullen voor het ontvangen van de uittreksels. Op vraag bezorgen we u ook een uittreksel ‘op kindermaat’, met meer info over wat Oikocredit doet voor kinderen in ontwikkelingslanden. 

Nalaten

U kunt Oikocredit ook opnemen in uw testament. In dat geval blijft uw geld ook na uw overlijden duurzaam geïnvesteerd in de projecten van Oikocredit.

Aandelen als geschenk

Heeft u binnenkort iets te vieren (een jubileum, een huwelijk,,..) en u wenst iets anders te ontvangen dan de gebruikelijke bloemen en boeken? Vraag uw gasten dan om u een aandeel cadeau te doen!

Geïnteresseerd?

Contacteer ons dan vrijblijvend voor meer inlichting over de mogelijkheden (mail of bel naar Johan Elsen, jelsen@okocredit.org, tel. 0473 83 71 45).

Neem contact met ons op 


Volg ons op: