Voorstelling nieuwe bestuurders

Tijdens de Algemene Vergadering op 15 mei 2021 stellen 3 kandidaten zich herverkiesbaar voor een bestuursmandaat van 4 jaar. Daarnaast stellen ook Frederick De Gryse en Joachim Aelvoet zich kandidaat voor een eerste mandaat.

Het voorbije jaar waren 8 van de statutair maximum 12 bestuursmandaten ingevuld. Vincent De Waele legt zijn mandaat als bestuurder neer per 15 mei 2021.

De bestuursleden in dienst zijn:

  • Marion Cahen (mandaat tot 2024)
  • Vincent De Waele (ontslagnemend)
  • Philip Machiels (mandaat tot 2023)
  • Mieke Willems en Pierre Schmit (mandaat tot 2022)
  • Eric de Smet, Bert Kuijpers en Filip Gijsel (mandaat tot 2021) stellen zich herverkiesbaar.

Voorstelling kandidaten

Frederick De GryseFrederick De Gryse

Geboren te Kortrijk op 15 december 1972
Wonend te 1020 Brussel met Patrizia Civetta

Toegegeven, impact is een modewoord geworden. Toch is het dat wat mij drijft, zowel persoonlijk als professioneel. Mijn twintig jaar ervaring in de bankensector heb ik altijd sociaal en internationaal ingekleurd. 

In 2019 deed ik de overstap van Triodos Bank naar de St Vincentiusvereniging / Société de St Vincent de Paul om er een nieuwe koers uit te tekenen voor het Belgische netwerk van 300 armoedeverenigingen. 

Mijn vrije tijd ging altijd al op aan engagementen in instellingen voor microfinanciering en onderwijs in het zuiden. Zelfs aan een eigen micro-fonds voor sociaal-ecologische opvoeding in India en Congo. 

Bij Oikocredit wordt de puzzel compleet: organisatie, financiële expertise en sociale bewogenheid in een internationale context. Mensen met elkaar verbinden, over de continenten heen.  

OPLEIDING

Licentiaat in de rechten (KU Leuven, 1997)
Aanvullende studies in financiewezen, filosofie en theologie 

BEROEPSERVARING

Van 1998 tot 2019: KBC Groep, Crelan en Triodos Bank
Diverse (leidinggevende) functies in binnen-en buitenland:
Relatiebeheer, internationaal kredietrisico, conformiteitstoezicht en projectmanagement

Sinds 2014: Alterfin; VVOB en Social Ecology Education Fund
Diverse bestuurdersmandaten

Sinds 2019: St Vincentiusvereniging /Société de St Vincent de Paul
Nationaal Directeur

Joachim AelvoetJoachim Aelvoet

Geboren te Leuven op 30 Juli 1981
Wonend te 2860 Sint-Katelijne-Waver

De afgelopen vijftien jaar ben ik actief geweest in de financiële wereld. Op dit moment ben ik actief bij ABN AMRO als Country Director Products and Solutions.

Getriggerd door de hedendaagse uitdagingen op gebied van klimaat, sociale ongelijkheid en duurzaamheid, heb ik me hier de afgelopen jaren steeds meer in verdiept. Het is een complexe, maar vooral boeiende en uitdagende materie.

Met mijn opgebouwde ervaring en kennis van financiële producten, zet ik mij graag in voor Oikocredit, haar aandeelhouders en haar projecten.