Hoe Oikocredit Helen laat stikken

Investeren in mensen

Helen heeft een naaiatelier in een klein dorpje in Ghana. Gelukkig heeft ze heel veel werk, maar door gebrek aan elektriciteit was ze tot voor kort verplicht te stoppen met haar stikwerk wanneer het donker werd. Soms werkte ze toch door bij een petroleumlamp, maar dat was slecht voor haar gezondheid én voor de kwaliteit van haar werk.

Tot er in het voorjaar van 2017 een energiepakket geïnstalleerd werd van PEG, een partner van Oikocredit. PEG levert gedecentraliseerde energieoplossingen aan minder bevoordeelde huishoudens en zelfstandigen via een assortiment van zonne-energieproducten.

Een belegging met een fair, sociaal en ecologisch rendement

Op het dak van Helens atelier ligt nu een zonnepaneel dat elektriciteit levert aan de lampen en ventilator. Helen: “Nu we kunnen doorwerken wanneer het donker wordt, kan ik meer klanten stipt bedienen. Gedaan met de ongezonde walm van de petroleumlampen. Deze zonne-energie is bovendien goedkoper én we hebben nu ook een radio op zonne-energie: dat maakt ons naaiwerk des te aangenamer!”

Helen is niet de enige: met hun oplossingen heeft PEG een positieve impact op het leven van vele honderdduizenden mensen in West-Afrika.