Meer van deze blogger

Blog

RSS Feed
 1. Van voetballer tot fabrikant van jeansbroeken

  16 mei 2014 om 09:29 - door Johan Elsen - 0 reacties

  ©PC_OC_TOUR_BOLIVIA_1206.jpg

  Erwin heeft geen gelukkige jeugd gehad. Zij vader was aan de drank en sloeg zijn vrouw en kinderen vaak. Na het lager haakte hij af op school, en tot zijn dertigste had hij geen ernstig beroep. Dank zij zijn passie voor voetbal, is hij vandaag de fiere eigenaar van een jeans-atelier.

  Labels: ,

  Lees verder Lees verder
 2. Discipline is de vader van alle deugden

  15 mei 2014 om 09:37 - door Johan Elsen - 0 reacties

  Felix in zijn atelier

  Wanneer Felix me op het middaguur binnenleidt in zijn atelier, heeft hij er al 10 uren arbeid op zitten. Om 2u vanmorgen heeft hij zijn houtoven aangestoken om er later op de dag oude Toyota-motoren in te smelten. Met het gesmolten aluminium giet hij de voetballer-figuurtjes voor zijn voetbaltafels. Een fascinerend verhaal van een gedreven man die met niets begon!

  Labels: ,

  Lees verder Lees verder
 3. 3 leners bij Oikocredit partners

  14 mei 2014 om 09:58 - door Johan Elsen - 0 reacties

  ©PC_OC_TOUR_BOLIVIA_0563.jpg

  Vandaag stel ik u graag Mario, Wilfredo en Albina voor. Alle drie gingen ze leningen aan bij partners van Oikocredit, alle drie met de bedoeling hun levensomstandigheden drastisch te verbeteren. Voor de ene moet nog blijken of dat ook zal lukken, voor de andere is het groot succesverhaal geworden. En alle drie hebben een eigen geschiedenis te vertellen.

  Labels: ,

  Lees verder Lees verder
 4. Lydia in Colomi

  13 mei 2014 om 09:08 - door Johan Elsen - 0 reacties

  Lydia is eigenlijk naaister

  Vandaag neem ik jullie mee naar Colomi, een stadje in de buurt van Cochabamba, schitterende gelegen in de Andes op een hoogte van zo’n 3.500 meter. Colomi lijdt de laatste tijd steeds meer onder de illegale cocaïne handel.

  Labels: ,

  Lees verder Lees verder
 5. Santa Cruz en omgeving verkennen

  11 mei 2014 om 20:00 - door Johan Elsen - 0 reacties

  Enkel op het central plein van Santa Cruz vind je nog sporen uit het koloniale verleden.jpg

  Vandaag hebben we nog even de tijd om te acclamatiseren, vooraleer met met officiële programma van start te gaan. Net voldoende tijd voor nieuwe (?) schoenen en een avontuurlijke uitstap.

  Labels: ,

  Lees verder Lees verder
 6. Welkom in Bolivia

  11 mei 2014 om 17:02 - door Johan Elsen - 2 reacties

  Voor het hotel worden we verwelkomd met een zegen....JPG

  Na een voorspoedige vlucht goed aangekomen in Santa Cruz. Op de luchthaven wordt ik er op een ietwat aparte manier aan herinnerd dat ik aankom in een ontwikkelingsland, waar regels en procedures toch wat minder formeel toegepast of geïnterpreteerd worden.

  Labels: ,

  Lees verder Lees verder
 7. Schokkende contrasten

  6 mei 2014 om 11:06 - door Johan Elsen - 0 reacties

  Het vormt een constante doorheen al mijn reizen naar ontwikkelingslanden : de extreme contrasten die je steeds en overal ervaart. Eerst en vooral is er quasi altijd het contrast tussen de overweldigende pracht van de ongerepte natuur en de afschuwelijkheid van de extreme armoede. Vaak bevond ik me in een paradijselijke mooie en maagdelijke omgeving, terwijl ik tegelijk geconfronteerd werd met afgrijselijk menselijk lijden.

  Labels: ,

  Lees verder Lees verder
 8. Kinderarbeid in Bolivia?

  6 mei 2014 om 11:02 - door Johan Elsen - 0 reacties

  Terwijl ik mijn pakken maak, denk ik terug aan mijn trip in het grensgebied van Ecuador en Peru zowat 10 jaar terug. Ik was er voor een andere internationale NGO op bezoek bij koffieboeren, en werd er voor de eerste keer in mijn leven lijfelijk geconfronteerd met harde kinderarbeid.

  Labels: ,

  Lees verder Lees verder
 9. Armoede en vooruitgang in Bolivia : een eerste vooruitblik op mijn studiereis

  6 mei 2014 om 09:14 - door Johan Elsen - 1 reactie

  Ons vertrek naar Bolivia komt nu snel dichterbij. Donderdag 8 mei is het zover, dan vlieg ik naar Santa Cruz voor een studiereis over microfinanciering en de partnerorganisaties van Oikocredit.

  Labels: ,

  Lees verder Lees verder