Oikocredit België Nieuwsbrief
April 2018

Beste aandeelhouder, beste sympathisant,

Er waait een frisse lentebries door België én Oikocredit: we bouwen een enthousiast vrijwilligersteam uit in Gent, creëren een interactieve promostand, hebben er een nieuwe collega bij en zullen meer dan ooit aanwezig zijn op verschillende evenementen.

Ook onze partners staan niet stil. Vânia, die hierboven koffiebonen aan het plukken is, produceert samen met tientallen andere vrouwen ‘Café Feminino’. Deze Braziliaanse koffie zorgt ervoor dat vrouwen zelf kunnen instaan voor hun inkomen en meer inspraak verwerven in de koffiecoöperatieve. In deze nieuwsbrief zetten we onze partners graag eens (letterlijk) in de bloemetjes. Leve de lente!

Vriendelijke groet,
Johan Elsen

 

Lente: lokale partners in de bloemetjes

Het gefluit van vogels, een uur langer licht en de bloesems die ontspringen uit kronkelende twijgjes: de lente sluipt het land binnen! Om samen met jullie het nieuwe seizoen te vieren, stelden we een fotoalbum samen van lokale partners die elke dag (letterlijk) in de bloemetjes staan. Bekijk de foto's hier >

 

Oikocredit België verwelkomt nieuwe collega

Sinds maart hebben we een nieuwe aanwinst in het kleine team van Oikocredit België.Vanaf nu kan je bij Eline Andries terecht met alle praktische vragen over uw belegging.

Kom hier meer te weten over Eline >

 

Origineel (eerste) communiegeschenk?

Ben je op zoek naar een verrassend cadeau voor het communiefeest van je (klein)kind? Zoek niet langer, een belegging bij Oikocredit België is de manier om een bijzonder geschenk te geven dat rendeert op lange termijn. Op die manier bouwt u niet enkel aan een duurzame toekomst voor uw (klein)kind, maar voor zoveel andere kinderen en families wereldwijd. Geïnteresseerd? Klik door naar het 3-stappenplan >

 

26 mei: Algemene Vergadering

Save the Date: de Algemene Vergadering vindt dit jaar plaats op 26 mei van 10u tot 13u in het EPEC (Konrad Adenauerlaan 3, 1200 Brussel). Meer info over het programma en de sprekers volgt via e-mail.

 

Oikocredit op Fair Fashion Fest

Het is zover, op 29 april stelt Oikocredit België in primeur zijn gloednieuwe interactieve infostand voor. De infostand zal voor de eerste keer gebruikt worden op het Fair Fashion Fest in Gent waar eerlijke mode en duurzaam consumeren de centrale thema's zijn. Kom hem zelf ontdekken in het MIAT in Gent. Meer info hier >

 
Caption text

VIDEO Café feminino: koffie voor emancipatie

Sinds kort lanceerde onze lokale partner COOPFAM, een koffie coöperatieve in Brazilië, een nieuw product: Café Feminino. 10% van de opbrengst van deze organische en fair trade koffie gaat naar het emancipatorisch project “Mobi”. 

Bekijk hier de video >
 

Bijkomende belegging? Stort op BE76 5230 8075 4595 (Triodos) met vermelding van uw naam en 'aankoop aandelen'.

 
Volg ons op:

Oikocredit-be • Huidevettersstraat 165 • 1000 Brussel • België
T: 02 213 04 31 • F: 02 502 81 01 • be@oikocredit.be