Oikocredit België Nieuwsbrief
Juni 2017

Beste aandeelhouder van Oikocredit,
Beste sympathisant,

Laat ze maar stikken! Zo heet de nieuwe campagne van Oikocredit België. En dat mag u letterlijk nemen. Kijk maar naar Helen op onze campagnefoto hierboven. Zij kan in haar naaiatelier in Ghana kleren stikken dankzij de investeringen van Oikocredit in hernieuwbare energie. Begin juni bracht ik een bezoek aan haar atelier in Ghana, en zag ik hoe het atelier van Helen floreert dankzij een zonne-energiepakket van onze partner PEG! Op onze website leest u mijn verhaal over Helen

Zo'n bijzonder ervaring wil ik uiteraard delen! Ik kom dan ook graag persoonlijk meer vertellen over Helen en het werk van Oikocredit in uw vereniging, parochie of kerk. Interesse? Contacteer ons via onderstaande gegevens en samen bespreken we de mogelijkheden!Met vriendelijke groet,
Johan Elsen 

 

In deze nieuwsbrief:

 • Symposium 'Investeren in het klimaat' en AV 
 • Dividend
 • Campagne 'Laat ze maar stikken'
 • Doe mee met Oikocredit!
 • Wereldmilieudag 2017
 • Kerk & Leven over Oikocredit
 

Symposium 13 mei

Zaterdag 13 mei organiseerde Oikocredit samen met Ecokerk het symposium ‘Investeren in het klimaat’. We kijken tevreden terug op een interessante en inspirerende dag! Kijk zeker op onze Facebookpagina voor het fotoverslag van deze boeiende dag!

De presentaties die door Karel Malfliet van Ecokerk en David Ten Kroode
van Oikocredit tijdens het symposium
werden gegeven, vindt u via deze link:
https://www.oikocredit.be/nl/wat-doen-wij/hernieuwbare-energie/symposium-2017/symposium

 

Algemene Vergadering

Ook op 13 mei was er de jaarvergadering van Oikocredit-be. De presentaties tijdens de AV, van Kawien Ziedses des Plantes over social performance en de voorstelling van het jaarverslag van Johan Elsen en Bert Kuijpers, kan u op deze pagina raadplegen:
https://www.oikocredit.be/nl/investeren/algemene-vergadering-2017-oikocredit-be-cvso

Hier vindt u ook het jaarverslag 2016 en de jaarrekening terug, alsook het verslag van deze Algemene Vergadering.

 

 

Dividenduitkering

Op de Algemene Vergadering werd beslist ook dit jaar weer 1,25% dividend uit te keren. Het dividend wordt automatisch toegevoegd aan uw aandeelhoudersrekening wanneer u koos voor herinvestering. Het uittreksel daarvan wordt u begin juli toegestuurd. Koos u voor uitbetaling, dan mag u het bedrag begin juli op uw bankrekening verwachten. We danken ook al degenen die hun dividend schenken aan Oikocredit!  

 

Campagne 'Laat ze maar stikken'

Tijdens de AV lanceerden wij voor onze aandeelhouders in ‘avant-première’ ook onze campagne Laat ze maar stikken met een gloednieuwe introductiefolder, ontwikkeld in samenwerking met het Gentse communicatiebureau Canada. Intussen werd Helen uit Ghana de hoofdpersoon van onze campagne, en vandaag lanceren we deze voor het grotere publiek. Neem zeker een kijkje op onze website en onze sociale media: u vindt ons via Facebook, YouTube en nu ook LinkedIn.

Wie onze folders wil verdelen bij familie en vrienden of op evenementen, kan deze aanvragen bij Judith Lindekens via jlindekens@oikocredit.be.

 

 

Doe mee met Oikocredit!

Als aandeelhouder kan u helpen Oikocredit beter bekend te maken in uw parochie, gemeente of regio! U vraagt zich af hoe? Dat kan groot of klein zijn.
Wij hebben enkele ideeën:

 • Promoot Oikocredit bij vrienden en kennissen met onze infobrochure of een mailtje op maat!
  > wij zorgen voor brochures of een voorbeeldmailtje!

 • Organiseer een infoavond of presentatie, bij u thuis of in uw vereniging, gemeente of parochie, waar wij Oikocredit komen voorstellen.
  > wij zorgen voor de spreker!

 • Verspreid promotiemateriaal van Oikocredit op een beurs, infodag, vergadering, lezing,...
  > wij zorgen voor promomateriaal en begeleiding!

Interesse? Of andere ideeën? Stuur een mailtje naar Judith Lindekens (jlindekens@oikocredit.be) of bel ons!

 

Wereldmilieudag

Maandag 5 juni was Wereldmilieudag! Elk jaar op 5 juni organiseren De Verenigde Naties de Wereldmilieudag om overheden en bevolking stil te laten staan bij ons milieu. En net nu besliste president Trump dat de VS zich terugtrekt uit het klimaatakkoord van Parijs. Maar Oikocredit laat zich niet ontmoedigen. Samen met u blijven wij ijveren voor een leefbare planeet voor iedereen!

Lees meer >

 

Artikel in Kerk & Leven

Kerk & Leven wijdde onlangs een artikel aan de gezamenlijke campagne van Ecokerk en Oikocredit rond Laudato Si' en 'divestment'. U leest er meer over op onze website.

 
Follow us on:

Oikocredit-be • Huidevettersstraat 165 • 1000 Brussel • België
T: 02 213 04 31 • F: 02 502 81 01 • be@oikocredit.be