Hallo, ik ben Sien!

Hallo, ik ben Sien!

sien.jpg

Op de wandeling die ik organiseerde voor een van de taken van de opleiding

Ik ben blij dat ik me in deze nieuwsbrief mag voorstellen! Nog tot eind mei ben ik stagiaire bij Oikocredit België.

Eigenlijk ben ik al meer dan 10 jaar onderwijzeres. Juf Sien van het vierde leerjaar in Herzele. Maar … ook op zoek naar een nieuwe uitdaging. Daarom heb ik dit schooljaar verlof genomen om het postgraduaat duurzame ontwikkeling van de hogeschool Vives/Howest in Kortrijk te volgen.

De opleiding

De opleiding gaat over de SDG’s, de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN, en bestaat uit 2 delen. De eerste maanden kregen we lessen van experten “uit het veld” en moesten we enkele taken maken: de SDG’s leren kennen, een duurzaamheidsanalyse in een bedrijf, een projectfiche opstellen voor een organisatie in een ontwikkelingsland, een systeemanalyse schrijven, een evenement organiseren en 1 examen afleggen.

In het tweede deel van de opleiding doen alle studenten (in België of daarbuiten) stage in de context van duurzame ontwikkeling. En zo kwam ik bij Oikocredit terecht. Doordat ik zelf aandeelhouder ben, weet ik welke impact Oikocredit bereikt. Daaraan wil ik graag meewerken.

Mijn stage

In de 18 weken dat ik hier stage doe, zal ik parochies en verenigingen in Oost-Vlaanderen contacteren om hen te laten kennismaken met Oikocredit. Ik maakte hiervoor een presentatie en een documentatiemap. Maar ook verschillende andere taken heb ik ondertussen op mij genomen. Ik ben een beetje een manusje-van-alles en help graag waar ik kan. 😃

Bijvoorbeeld bij de voorbereiding van de vrijwilligersbeurs in Gent.

Ik maakte een flyer om uit te delen op de beurs. Je kan de flyer bekijken op de website. Ik was ook aanwezig op de vrijwilligersbeurs en heb er vele mensen aangesproken! Iedereen was heel positief over wat je samen met Oikocredit kan bereiken. Enkele mensen waren ook geïnteresseerd om vrijwilliger te worden. Ik heb hen uitgenodigd voor ons infomoment voor vrijwilligers.

Wil jij ook helpen om Oikocredit meer bekend te maken? Dan ben jij ook welkom! Op donderdagavond 2 april in het Vredeshuis in Gent. Tot dan?

Wordt vervolgd...

Ondertussen zijn al bijna 2 maanden stage achter de rug! Ik heb al heel veel geleerd en interessante ontmoetingen gehad. Ik ben benieuwd naar het vervolg van de stage.

Wil je me graag nog wat beter leren kennen? Neem een kijkje op mijn studentenpagina: http://www.quindomundo.be/sien-vergracht/ .

Labels

« Terug naar het nieuwsoverzicht