Ons impact-rapport is net verschenen !

Ons impact-rapport is net verschenen !

Oikocredit-Impact-Report-2019_EN-cover.jpg

Ten opzichte van vorig jaar heeft Oikocredit meer mensen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika toegang gegeven tot financiële diensten. Vaker bereikten onze microfinancieringspartners vrouwen, en mensen die wonen in afgelegen gebieden. En ook meer huishoudens kregen toegang tot schone en duurzame energie.

Ging Ledesma, directeur Social Performance Innovation van Oikocredit: “Oikocredit blijft een van de belangrijkste partijen op het gebied van inclusieve financiering.

In het rapport worden de cijfers over 2018 gedeeld, die de impact van Oikocredit laten zien. Onze leningen, kapitaalinvesteringen en inspanningen op het vlak van capaciteitsopbouw dienen maar één enkel doel: een zo groot mogelijke sociale impact realiseren. Die sociale impact meten we af aan de verbeterde levenskwaliteit van de mensen die we dienen, mensen met (zeer) lage inkomens in het Zuiden. Hoogtepunten uit het impact-rapport zijn onder andere:

  • De partnerorganisaties van Oikocredit hebben 37,6 miljoen ondernemende mensen en 2,1 miljoen kleine en middelgrote ondernemingen bereikt
  • 86% van de klanten die door onze inclusieve financieringspartners zijn bereikt zijn vrouw en 61% van de klanten wonen in afgelegen gebieden
  • De landbouwpartners van Oikocredit hebben meer dan 500.000 boeren bereikt met financiering
  • Partners op het gebied van duurzame energie hebben 72.000 huishoudens toegang gegeven tot schone en duurzame energie
  • Oikocredit heeft € 1 miljoen uitgegeven aan capaciteitsopbouw

Naast de impactresultaten van Oikocredit wordt de sociale impact ook gekoppeld aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (SDG's). En er staan ook ondernemersverhalen in en cases van partners.

Ging Ledesma merkte op: "Het gaat niet alleen om de kwantitatieve maar ook om de kwalitatieve data. Toegang tot financiering is belangrijk, maar net zo belangrijk is dat de toegang verantwoord is, dat het gericht is op de behoeften en capaciteiten van de klant”.

Download the Impact Report 2019 >

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Oikocredit Impact Report 20196,5 MBapplication/pdfdownload
Labels

« Terug naar het nieuwsoverzicht