Positieve resultaten 2013

Positieve resultaten 2013

Beste aandeelhouder, beste sympathisant,

Als nieuwe voorzitter van Oikocredit België ben ik zeer verheugd u een aantal zeer positieve resultaten van het voorbije jaar te kunnen meedelen.

Steeds meer investeerders willen met hun geld iets positief bereiken. Een belangrijk thema daarbij is armoedebestrijding, en dat heeft ook Oikocredit het voorbije jaar mogen ondervinden. Het aantal mensen die hun geld investeren in Oikocredit is het voorbije jaar opnieuw fors gestegen, en nog nooit tevoren werd langs deze weg zoveel geld in armoedebestrijding geïnvesteerd.

Dank zij deze goede resultaten kon Oikocredit in 2013 de financiering van partnerorganisaties in ontwikkelingslanden laten stijgen met 11% tot 591 miljoen euro. Het geïnvesteerde kapitaal steeg internationaal met liefst 80 miljoen euro.

Met dit kapitaal blijft Oikocredit leningen geven aan en kapitaalparticipaties nemen in organisaties die een zeer grote sociale impact hebben en sterke ontwikkeling bevorderen. Bovendien werden in 2013 niet minder dan 130 capaciteitsopbouwende initiatieven opgezet ter ondersteuning van onze partners.

Wat verwachten we in 2014?

In 2014 focussen wij op Afrika, landbouw en inclusieve financiering. En uiteraard willen we nog meer mensen bereiken om hen via financiering een hefboom te geven om een beter leven uit te bouwen. Zoals we dit konden doen voor Adama Thiaw, een boer die in een afgelegen dorp woont in Senegal. Lees er meer over in het nieuwbericht over Landelijke Afrikaanse gebieden bereiken. Mede dank zij uw steun kon hij zijn levensomstandigheden aanzienlijk verbeteren. Het is mijn droom om dit jaar nog veel meer mensen als Adama te kunnen helpen. U kan ons daarbij helpen, door een bijkomende investering te doen, een investering met een bescheiden financieel rendement, maar met een zeer groot sociaal rendement.

Beste aandeelhouder, mag ik u nogmaals danken voor uw engagement en voor uw bijdragen aan Oikocredit in 2013. Ik hoop verder op uw steun te mogen rekenen in 2014.

Met hartelijke groet,

Luc Derijcke, voorzitter Oikocredit België

Labels

« Terug naar het nieuwsoverzicht