3 juli, de internationale dag van de coöperatie

3 juli, de internationale dag van de coöperatie

Coops day asset03 juli 2021

Vandaag is het op deze eerste zaterdag van juli de internationale dag van de coöperatie, met als thema “Samen beter heropbouwen”. Coöperaties over de hele wereld tonen vandaag hoe zij de crisis van COVID-19 met solidariteit en veerkracht aanpakken en gemeenschappen kansen geven op een mensgericht en ecologisch rechtvaardig herstel.

De internationale dag van de coöperatie is de ideale gelegenheid om te vertellen over hoe samenwerking de ongelijkheid vermindert en gedeelde welvaart creëert. We zijn fier dat we als coöperatie Oikocredit België hieraan meewerken.

Volgens een artikel in De Tijd zit duurzaam beleggen in de lift en stijgt het aantal vennoten van coöperaties. Dat klopt! Ook Oikocredit België groeide vorig jaar stevig. Het kapitaal steeg met 18% en het aantal aandeelhouders met 7%.

Maar het afgelopen jaar maakte ook pijnlijk zichtbaar hoe kwetsbaar de gemeenschappen in het Zuiden zijn. De visie en de missie van Oikocredit is in deze turbulente tijden van fundamenteel belang. “We dromen van een wereldwijde, eerlijke samenleving waarin bronnen duurzaam worden gedeeld en iedereen de mogelijkheid heeft eigen keuzes te maken om een waardig bestaan op te bouwen.”

Hoe kan jij daartoe bijdragen? Hieronder zie je enkele voorbeelden die tonen hoe je iemands leven kan veranderen als je een deel van je spaargeld bij Oikocredit belegt.

Beleggen bij Oikocredit, dat is investeren in mensen!

investeringsvoorstellen 1 2 3

Wil je bijkomend beleggen? Schrijf een bedrag naar keuze over op rekening BE76 5230 8075 4595 (Triodos) van Oikocredit België, met in vrije mededeling je naam en 'bijkomende belegging'.
Nieuwe aandeelhouder? Registreer je op www.oikocredit.be/nl/registratie-mijn-oikocredit

Wereldwijd zijn coöperaties in vele sectoren actief. Dagelijks bewijzen meer dan een miljard coöperatieleden dat niemand een crisis als de pandemie alleen moet doorstaan. Op de dag van de coöperatie viert Oikocredit feest! Graag willen we dan ook aan iedereen vertellen over de impact die we samen kunnen bereiken. 

« Terug