Oikocredit België verwelkomt nieuwe collega

Oikocredit België verwelkomt nieuwe collega

Profielfoto Eline30 maart 2018

Sinds maart hebben we een nieuwe aanwinst in het kleine team van Oikocredit België. Eline Andries gaat directeur Johan Elsen op het kantoor in Brussel ondersteunen als medewerkster administratie & communicatie.

Vooral haar geloof in de kracht en creativiteit van mensen overal ter wereld is wat Eline naar Oikocredit heeft geleid. “Omwille van verschillende redenen zoals onder andere kansarmoede, sociale uitsluiting en de prioriteit om het gezin en zichzelf te onderhouden, is het niet altijd mogelijk voor mensen om ondernemingszin om te zetten naar iets concreet. Dat is het moment waarop Oikocredit en zijn investeerders een belangrijke rol kunnen spelen.”

Eline studeerde Journalistiek en Internationale Politiek en werkte eerder voor organisaties die bezig zijn met duurzame ontwikkeling zoals Dierenartsen zonder Grenzen en CATAPA. Ook kreeg ze de kans om ervaring op te doen in Ecuador als stagiair bij VVOB en als medewerker van de duurzame reisorganisatie Alternative Peru in Lima. Daar werkte ze nauw samen met gemeenschappen uit minder bedeelde wijken in Lima. “Dankzij hen heb ik veel bijgeleerd over hoe deze gemeenschappen hun energie, warmte en veerkracht omzetten naar een gezamenlijke aanpak om hun eigen leefomgeving te verbeteren. Het is helaas niet altijd even makkelijk om financiële middelen te vinden. Maar omwille van het vertrouwen dat aandeelhouders schenken aan Oikocredit om met partners te bouwen aan een duurzame en inclusieve toekomst, zetten we samen al een belangrijke stap in de juiste richting.”

Momenteel werkt Eline ook deeltijds bij TAO armoede, een adviesorganisatie die projecten aangaat met gemeentebesturen, social profits en bedrijven om hun aanpak te analyseren en toegankelijker te maken voor mensen uit een armoede-context. “Maatschappelijk engagement en overtuigd zijn in de sterkte van de ander, zijn mijn drijfveren om me in te zetten voor organisaties die proberen te werken aan een eerlijke samenleving waarin iedereen een waardig bestaan kan leiden.”

“Ik ben alvast heel nieuwsgierig om aandeelhouders en partners van Oikocredit te leren kennen en te helpen met al hun praktische vragen! Toch moet ik me vooral eerst focussen en grondig inwerken in alle processen en projecten”, zegt Eline al lachend.

Heb je vragen of ben je gewoon nieuwsgierig? Je kan Eline op maandag, dinsdag en donderdag bereiken op het vast telefoonnummer 02/213.04.31 of op haar
e-mailadres
eandries@oikocredit.be

« Terug