Wereldmilieudag 2017

Alternative_Energies (1).jpgwoensdag 07 juni 2017

Afgelopen maandag was het Wereldmilieudag! Elk jaar op 5 juni organiseren De Verenigde Naties de Wereldmilieudag om overheden en bevolking stil te laten staan bij ons milieu.

En net nu besliste president Trump dat de VS zich terugtrekt uit het klimaatakkoord van Parijs... Dat betekent niet alleen de terugtrekking van een land dat goed is voor 14% van de wereldwijde CO2-uitstoot. In het Klimaatfonds van de Verenigde Naties is afgesproken dat de rijke landen de arme landen zullen helpen de klimaatdoelstellingen te halen. Zonder een economisch zwaargewicht als de VS wordt dat een stuk moeilijker.

Foto: AFP/Getty Umages

Enkele weken geleden bezocht president Trump nog paus Franciscus, die hem een exemplaar gaf van zijn encycliek Laudato Si’. Een boek over het grote belang van de strijd tegen de klimaatopwarming, en een oproep aan alle christenen om zorg te dragen voor onze planeet. Een oproep die bij Trump blijkbaar in dovemansoren gevallen is.

Wij geven graag gehoor aan de oproep van de paus en hopen dat u dat met ons doet. Oikocredit wil meer dan ooit investeren in het klimaat en zich inzetten voor klimaatdoelstelling 7 van de Verenigde Naties: het ‘verzekeren van betrouwbare, betaaldbare en duurzame energie voor iedereen’. We willen de verantwoordelijkheid opnemen om arme landen te helpen bij het behalen van de wereldwijde klimaatdoelstellingen. Want zolang ontwikkelingslanden uit economische noodzaak afhankelijk blijven van fossiele brandstoffen, kunnen we geen echte verandering teweeg brengen voor onze planeet.

Helpt u ons investeren in het klimaat? Doe dan nu een bijkomende belegging bij Oikocredit, op het rekeningnummer BE76 5230 8075 4595.

Want samen kunnen we wel degelijk het verschil maken!

« Terug