Een kerstboodschap van Johan Elsen

Johan_KLEIN.jpgdonderdag 22 december 2016

Met een belegging van 250 euro bij Oikocredit geeft u 3 gezinnen in Afrika een heel bijzonder kerstcadeau. Directeur Johan Elsen vertelt u er meer over.

In de donkerste periode van het jaar maken we het graag gezellig. Niet alleen in de straten verschijnt de kerstverlichting en horen we kerstmuziek, ongetwijfeld bent u zelf ook al bezig met het creëren van een warme sfeer met de nodige lichtjes in huis. Mag ik van deze gelegenheid gebruik maken om u even mee te nemen naar Afrika.  Misschien staat u er niet bij stil, maar dicht bij de evenaar gaat de zon het hele jaar door onder rond 18 uur. Dat betekent dat miljoenen gezinnen zonder toegang tot elektriciteit er elke dag opnieuw vanaf 18 uur de avond in het donker moeten doorbrengen. Het betekent bijvoorbeeld ook dat kinderen na schooltijd geen licht hebben om hun huiswerk te maken.

Nochtans bestaan er vandaag haalbare oplossingen om iedereen in Afrika op een betaalbare manier van zonne-energie te voorzien. En daar maakt  Oikocredit nu ook werk van. Zowel in Oost- als in West-Afrika investeert Oikocredit in programma’s die letterlijk ‘licht’ brengen in de huizen van vele honderdduizenden gezinnen. Zo installeert onze partnerorganisatie BBOXX in Kenia en Rwanda wekelijks zonne-energiesystemen bij een paar honderd gezinnen. En wist u dat een gezin op die manier licht en elektriciteit heeft voor iets meer dan 1 euro per maand? Voor minder dan 7 euro per maand ontvangt een gezin maandelijks elektriciteit om 5 lichten te laten branden, gsm en zaklantaarn op te laden, en om een radio te laten spelen, inclusief de afbetaling van de installatie én de lampen en  radio. Oikocredit zorgt bij dit alles voor een voorfinanciering van deze zonne-energiesystemen.

De ambities van Oikocredit liggen hoog : de komende jaren willen we bij vele honderdduizenden gezinnen in Afrika licht en muziek brengen. Maar deze droom kunnen we enkel waar maken dankzij uw belegging. Concreet kan u met een (bijkomende) investering van 250 euro letterlijk en figuurlijk een heel jaar lang licht en muziek brengen in de huizen van 3 gezinnen in Afrika. Met 1000 euro worden dat 12 gezinnen!

Misschien is er onder uw kerstboom dit jaar – naast de cadeautjes voor uw dierbaren – ook wat ruimte voor een extra belegging bij Oikocredit, waarmee u licht brengt in Afrika?

Alvast bedankt, en heel fijne eindejaarsfeesten gewenst! 

« Terug