Oikocredit België ondertekent het SDG charter

Oikocredit België ondertekent het SDG charter

signature SDG.jpg31 oktober 2016

Oikocredit België zal de komende jaren een voortrekkersrol spelen inzake de realisatie van het SDG charter.

Dit charter werd opgesteld op initiatief van minister van ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo en heeft als doel een brug te slaan tussen internationale ontwikkeling, de privésector en het maatschappelijk middenveld, om zo een boost te geven aan het realiseren van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. 

Dinsdag 18 oktober werd het SDG charter getekend door 80 Belgische bedrijven, middenveldorganisaties en vertegenwoordigers van de publieke sector. Oikocredit-directeur Johan Elsen was één van de eersten die het charter mochten ondertekenen. Met haar focus op hernieuwbare energie, werkt Oikocredit België in de eerste plaats aan het waarmaken van de duurzame ontwikkelingsdoelstelling 7: toegang tot betaalbare hernieuwbare energie voor iedereen.

Concreet betekent dit onder andere dat Oikocredit België een netwerk op poten zet rond hernieuwbare energie in ontwikkelingslanden, waarin verschillende Belgische actoren die werken rond dit thema de krachten bundelen. Het platform krijgt de naam AREA, wat staat voor Affordable Renewable Energy for All.

Meer nieuws over AREA en andere plannen publiceren we binnenkort op onze website.

« Terug