Gladys is een fiere klant van onze partner Cooprogreso

Gladys is een fiere klant van onze partner Cooprogreso

COOP-EC-041.jpg

Kan je ons iets over jezelf vertellen en wat je verkoopt?

Mijn naam is Gladys Arcos, ik ben in Calacalí geboren, ik ben 43 jaar oud en heb twee kinderen. 
Ik ben mijn zaak begonnen met de verkoop van espumillas met ijs, een plaatselijk dessert dat ik ongeveer 25 jaar geleden heb leren maken. Espumillas zijn een traditioneel Ecuadoriaans dessert. Ze zien eruit als een ijsje, maar zijn in feite een licht en luchtig schuimgebakje van eieren, geserveerd in een ijshoorntje.

COOP-EC-041.jpg

Daarna ben ik ook cevichochos (een typisch Ecuadoraans street food) en fruitsalades gaan verkopen. En we hebben ook vee gekocht. Met mijn gezin, mijn kinderen en mijn man, heb ik het gevoel dat we een stap vooruit hebben gezet in het leven.

Ik zit al 25 jaar in het bedrijfsleven. Ik ben begonnen met twee vrouwen te helpen bij het maken van traditionele espumillas. De ene is al overleden, de tweede, die de schoondochter was, is al wat ouder en haar dochters laten haar niet meer werken. De dochters maken nog steeds espumilla's, maar ze zijn allemaal naar Spanje verhuisd en hebben de zaak achtergelaten.

Ik heb deze zaak opnieuw opgestart omdat ik niet wilde dat onze lokale espumillatraditie verloren zou gaan. Dit was 10 jaar geleden. Mijn man kreeg een ongeluk, dus dat zette me ertoe aan om door te gaan met deze traditie, en tot op de dag van vandaag doen we dit al bijna 25 jaar.

COOP-EC-032.jpg

Waarvoor gebruik je de leningen van Cooprogreso?

Ik ben begonnen met een lening van US$ 4.000 (ongeveer € 3.300) om vee te kopen en mijn street food handeltje te verbeteren. Dat was 10 jaar geleden en sindsdien ben ik beetje bij beetje blijven groeien, dankzij Cooprogreso. Later heb ik het bedrag verhoogd om een klein stuk land te kopen. Vroeger verkocht ik vanuit een handkar op straat en sinds 5 maanden heb ik mijn eigen pand met een winkel. En met de hulp van Cooprogreso verkoop ik ook meer andere dingen, zoals bijvoorbeeld panela, en ik doe zowel groothandel als detailhandel.

Dankzij de leningen heb ik vee kunnen kopen, en daardoor heb ik een vast inkomen. Daarmee kan mijn zoon blijven werken en studeren en voorzie ik in het levensonderhoud van mijn familie. De leningen hebben me ook geholpen om mijn kinderen een opleiding te kunnen geven.

Waarom ben je klant bij Cooprogreso?

Ik ben een klant van Cooprogreso omdat ze in mij geloven. Ze hebben er vertrouwen in dat ik op tijd betaal. Van Cooprogreso krijg ik de hulp waar ik behoefte aan heb, ze zijn er wanneer ik ze nodig heb en ze hebben vertrouwen in mij.
Ik heb goede contacten met Cooprogreso. Ze bellen me om te vragen hoe het gaat en als we iets nodig hebben zorgen ze voor ons. Ze zijn echt heel vriendelijk en hebben me geholpen op de momenten dat ik financiële steun nodig had.

COOP-EC-037.jpg

« Terug