Een wereld in verandering

Een wereld in verandering

Vincent-De-Waele-02.JPG

Vincent De Waele, de voorzitter van Oikocredit België blikt terug op 2020 en kijkt hoopvol vooruit. Hij ziet een wereld in verandering.

"2020 was een heel bijzonder jaar. Sommigen van jullie hebben geliefden verloren of kennen mensen die ziek geworden zijn. Wij zijn allen diep getroffen in onze relaties, in onze gewoonten, in onze beroepsactiviteiten.

Maar we zien ook een wereld in verandering. Volgens sommige opvattingen over transitie gaat de overgang van het ene paradigma naar het andere altijd gepaard met turbulentie. Ik durf te geloven dat dit is wat wij momenteel meemaken. Wij zitten dus midden in een overgang naar een nieuw paradigma dat meer menselijkheid en meer respect voor de planeet in zich draagt. Ik vind dit hoopvol. Ik hoop dat in 2021 veel zaadjes van deze nieuwe wereld tot bloei zullen komen. Oikocredit kan daaraan zeker bijdragen, en dat dankzij uw engagement.

Tijdens een TED Institute event in oktober 2020 zag ik de video van Ajay Banga, CEO van Mastercard, met als titel "Financiële inclusie, de digitale kloof en andere gedachten over de toekomst van geld". Ik zie verandering en ik ben hoopvol. Het is motiverend om zo'n toespraak te horen van de CEO van Mastercard. Laten we hopen dat het oprecht is en het begin van nog veel meer nieuwe ontwikkelingen.

Tot slot wil ik iedereen bedanken die zich inzet om mee te werken aan de missie van Oikocredit. Ieders steun betekent veel voor onze wereld in verandering!"

« Terug