Recente ontwikkelingen bij Oikocredit België

Recente ontwikkelingen bij Oikocredit België

27 juni 2014

Nieuws uit de Algemene Vergadering, nieuwe investeringsregels, nieuwe publicaties, internationale resultaten... U kan het hier allemaal ontdekken.

  • Op 24 mei 2014 werd op een Buitengewone Algemene Vergadering een statutenwijziging goedgekeurd. De wijziging houdt in dat ook kan ingetekend worden op fracties van aandelen. Concreet betekent dit, dat vanaf heden, elk bedrag kan ge(her)investeerd worden in Oikocredit, en niet langer enkel maar veelvouden van 50 euro. Dit maakt het voor de aandeelhouder ook een stuk eenvoudiger om dividendopbrengsten automatisch te herinvesteren. Binnenkort vindt u de nieuwe statuten en het vernieuwde huishoudelijk reglement terug op deze website.
  • OPGELET : deze nieuwe regeling kan ook een nadeel voor u inhouden. Onvolledige aandelen geven immers geen stemrecht, en leveren uiteraard minder dividend op dan volledige aandelen. Indien u graag wil blijven investeren in de duurzame activiteiten van Oikocredit, stort dan vandaag nog uw aanvullende investering op rekening BE74 7995 3727 3807 van Oikocredit-be.
  • Internationaal heeft Oikocredit zeer goede resultaten voor 2013 bekendgemaakt. Er werd voor niet minder dan € 90 miljoen bijkomend geïnvesteerd door alle aandeelhouders samen. Dit maakte het mogelijk 11% meer projecten te steunen. Ook kwalitatief werden de projecten een stuk sterker, dank zij een verbeterd opvolgingsprogramma. Lees hier het jaarrapport (Engels) of de ontdek de kerngegevens over onze werking 2013 in Oikocredit in het kort (Nederlands).
  • Het sociale rendement blijft voor Oikocredit van het allergrootste belang. Maar daarbovenop zal Oikocredit de komende jaren ook aan het milieu een toenemend belang hechten. Zo komen er bijkomende projecten op het vlak van hernieuwbare energie in ontwikkelingslanden. Het uitgebreide ‘social performance rapport’ vindt u hier.
  • Ook in België heeft Oikocredit een positief jaar achter de rug. Zowel het kapitaal als het aantal aandeelhouders stegen met zo’n 10%. Het positieve resultaat laat toe om opnieuw een dividend van 1,25% uit te keren. Het volledige financieel verslag kan u hier downloaden.
  • Op 13 september 2014 organiseert Oikocredit een partnerdag voor al haar aandeelhouders. We krijgen onder andere het bezoek van Mariam Dao uit Senegal, die u komt vertellen wat u allemaal mogelijk maakt in West-Afrika dank zij uw investering. Noteer de datum van 13 september dus nu reeds in uw agenda. Meer informatie binnenkort in onze Agenda.

« Terug